Yeşilgölcük Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Anadolu Lisesi


Vizyon: İdealimiz; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan, hoşgörü sahibi, kendine güvenen, katılımcı etkili ve nitelikli, çağdaş demokratik ve laik, takım olmayı başaran, kendini ve yaşamı daima sorgulayan, yaşadığı topluma ve Türkiye´ye ideal bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Okulumuzun amacı; Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkabilen, özgüveni gelişmiş, sorumluluk alabilen, iletişimde başarılı, gelişim ve değişimlere açık, öğrenebilen, bilimsel düşünebilen, araştırmacı, üretken, işbirliğini ve ekip çalışmalarını önemseyen, topluma ve çevresine saygılı bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar:

Saatler: Başlama: 08:30 Biriş: 15:55
Isınma: Kalorifer-Kömür
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca-Arapça
Servis Bilgisi: Öğretmenlerimiz İl merkezinden okulumuza, hususi kiraladığımız Öğretmen Servisi ile ulaşım sağlayabilmektedirler. Öğrencilerimiz Taşımalı Eğitim kapsamında çevre köy ve kasabalardan okulumuza sabah ve akşam Öğrenci Servisi ile ulaşım sağlanmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: Okul Gezileri, Tarım Fuarları.
Proje Çalışmaları: Erasmus
Kontenjan Bilgileri: Okulumuz bünyesinde Genel Lise, Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi bulunmakta olup kontenjanlar her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenli olarak güncellenmektedir.

Telefon - 0388 264 50 42

Belgegeçer - (388) 264 5068

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://golcuklisesi.meb.k12.tr

Adres - YEŞİLGÖLCÜK BELDESİ CUMHURİYET MAH. LİSE KÜME EVLERİ NO 17 MERKEZ / NİĞDE

Öğretmen :24
Öğrenci :244
Derslik :13
Atölye-İşlik :2
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2369
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Okulumuz Gündüz öğretim ve karma eğitim yapan Çok Programlı bir Lisedir. Okulumuzda Öğrenci Pansiyonu bulunmamaktadır.

Yerleşim Yeri - Okulumuz Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük Kasabası sınırları içinde olup Niğde-Nevşehir karayolunun 35. kilometresinde bulunmaktadır.

Adres - YEŞİLGÖLCÜK BELDESİ CUMHURİYET MAH. LİSE KÜME EVLERİ NO 17 MERKEZ / NİĞDE

Ulaşım - Siviller, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ya da velilerimiz Yeşilgölcük Belediyesi´ne ait otobüslerle; her tam saatlerde Yeşilgölcük-Niğde ve Niğde-Yeşilgölcük toplu taşıma seferleriyle ulaşım sağlayabilmektedirler.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Niğde il merkezine 35 Km. Kasaba merkezine uzaklık 900 m.